Kediler hastalıkları hissediyor mu? Kedi mırlaması hakkında her şeyi biliiyor musunuz?

Evcil hayvanı kedi ya da köpek olan aileler birbirleriyle daha yakın ilişki içinde olur ve aralarında çıkan anlaşmazlıkları daha kolay çözerler. Evcil hayvanlar aynı zamanda kişinin kucaklanma, dokunma, şefkat ve şımartılma ihtiyacını da karşılar; yalnız yaşayan birçok yaşlıda bu eksiktir.

Kedinizin güldüğünü nasıl anlarsınız?

Avustralya Baker Tıbbi Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen bir araştırma, evcil hayvan besleyen kişilerin kan basıncının ve kolesterolünün daha düşük olduğunu ve bu nedenle kalp krizi veya diğer kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riskinin daha az olduğunu gösteriyor.

Bir kedinin mırıltısının iyileştirici gücü var mı?

Bir kedinin mırıltısı sadece sakinleştirmekle kalmaz, aynı zamanda bilinçaltında insanlara, kedisi ve ocağı olmayan neredeyse hiçbir evin olmadığı eski günleri hatırlatır. Dönme sırasındaki titreşimlerin insan ruhu üzerinde sakinleştirici bir etkisi vardır. Bu, günlük gerilimi azaltır ve stres seviyelerini azaltır. Bir kedinin mırıltısı her zaman aynı değildir; zevk almak ya da sahibini belli bir hastalığa karşı uyarmak söz konusu olduğunda farklıdır. Bir kedi hastalık hissettiğinde mırlaması hastalığın türüne de bağlıdır.

Kedi mırlamasının astım hastaları üzerinde faydalı bir etkisi var mı?

Kedi mırlaması hakkında neyi bilmiyorsunuz?

Çoğu kişiye göre bir kedinin mırlaması hayvanın mutlu olduğunu gösterir. Ancak bu her zaman böyle değildir. Evet, kediler sevildikleri zaman ya da yavrularla temas halinde olduklarında mırlarlar, ama aynı zamanda stresli durumlarda ya da yaralandıklarında da mırlarlar. Mırıldama genellikle 25 ila 150 hertz arasında bir ses frekansına sahiptir. Vücuttaki titreşimlerin iyileştirici güce sahip olması ilginç bir gerçektir. Mırıldamak kedilerde kemik yoğunluğunu arttırır ve daha rahat ve tembel bir yaşam tarzı sürdürdükleri için sağlıklı olmaları gerekir.

Kedilerde mırlama sadece kendi kendine ilaç tedavisi için kullanılmaz. Ayrıca dikkatleri kendilerine çekmek ve yiyecek almak için mırıldanarak manipülasyon amacıyla da kullanırlar.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir